Podjetje INDEX je razvilo vrsto samolepilnih, termolepilnih in termosamolepilnih proizvodov, ki omogočajo položitev bitumenske hidroizolacije na termoizolacijske plošče iz poliuretana ali polistirena, na lesene in druge površine, kjer varjenje s plamenom ni mogoče.
Razvrstimo jih v tri skupine:

SAMOLEPILNI TRAKOVI “SELFTENE”

Trakovi se na podlagi prilepijo samo s preprostim pritiskom pri običajni temperaturi, ki pa ne sme biti izpod 10°C. Spodnja ali obe samolepilni strani sta zaščiteni s silikonskim filmom, ki ga ob polaganju odstranimo.

SELFTENE BV BIADESIVO ALU P – Obojestransko samolepilni trak z vložkom ALU-folije in PES filca, za izvedbo parne zapore v objektih z visoko vlažnostjo.

SELFTENE BV BIADESIVO / V18.selftene base p – Obojestransko samolepilni bitumenski trak, armiran s steklenim voalom, za izvedbo parne zapore v objektih s standardno vlažnostjo.

SELFTENE BASE P – Elastomerni bitumenski trak, čigar spodnja površina je samolepilna, armiran s PES filcem, za izvedbo prvega sloja dvoslojne bitumenske hidroizolacije.

MINERAL SELFTENE P – Elastomerni bitumenski trak, čigar spodnja površina je samolepilna, armiran s PES filcem in zgornjo površino zaščiteno s slojem mineralnega škrilja, za izvedbo enoslojne bitumenske hidroizolacije.

TERMOSAMOLEPILNI TRAKOVI “AUTOTENE”

Trakovi z delno samolepljivo spodnjo površino, ki se na podlago dokončno zalepijo s toploto, ki jo povzroči gretje zgornjega sloja hidroizolacije, ki ga s plamenom zavarimo na trak AUTOTENE.20. autotene base
AUTOTENE BASE P in  AUTOTENE BASE V – Elastoplastomerna termosamolepilna bitumenska trakova, pri katerih je spodnja stran in cone preklopov na zgornji strani premazana s termosamolepilno mešanico. Med seboj se razlikujeta samo v pogledu armature in služita za izvedbo prvega sloja dvoslojne hidroizolacije.

TERMOLEPILNI BITUMENSKI TRAKOVI “TECTENE”

Plastomerni bitumenski trakovi, ki se prilepijo na podlago z lahnim vendar neposrednim gretjem spodnje strani traka.

TECTENE BV STRIP ALU P22. tectene bv strip alu – Trak za izvedbo parne zapore, ki ima na zgornji strani termolepilne pasove, ki omogočajo pritrditev termoizolacijskih plošč iz polistirena ali mineralne volne na parno zaporo.

TECTENE REROOF BASE STRIP P in MINERAL REROOF STRIP P23. tectene reroof base strip p – Trakova imata na spodnji strani termolepilne pasove, ki omogočajo samo delno pritrditev traku in s tem izravnavo parnih pritiskov po celi površini ter preko postavljenih zračnikov odvajanje vlage iz strešnega sestava in sta namenjena za eno- oziroma dvoslojno sanacijo streh z propadlo bitumensko hidroizolacijo, ki so že namočene.

MINERAL TECTENE RINOVA P25. mineral tectene rinova – Bitumenski trak, ki ima spodnjo stran premazano z izredno lepljivo termolepilno mešanico in zgornjo stran zaščiteno s plastjo mineralnega škrilja in je namenjen za enoslojno obnovitev vidno propadajoče, a še vodotesne bitumenske hidroizolacije, na katero se trak zavari s polno površino.