ARMODILLO P je patentno zaščiten proizvod, ki združuje funkcije hidroizolacije, drenaže in zaščite ter se uspešno uporablja za hidroizolacijo in drenažo sten temeljev, kleti in talnih podlag. Je APP polimeriziran trak armiran z močnim PES filcem, ki je odporen na preluknjanje in trganje, ima pa tudi precejšen raztezek. Polaga se samo enoslojno, zaradi česar predstavlja tudi velik prihranek.

Med zasipavanjem predhodno hidroizoliranih temeljnih sten lahko pride do poškodb hidroizolacije z ostrimi sestavinami v zasipnem materialu, zaradi česar je potrebno hidroizolacijo zaščititi s čepasto folijo ali ploščami ekstrudiranega polistirena.

Ta zaščita pa ni potrebna, če hidroizolacijo izvedemo z ojačanim elasto-plastomernim bitumenskim trakom ARMODILLO P, ki v enem proizvodu združuje funkcije hidroizolacije, mehanske zaščite in drenaže.

armodilo-skicaTrak ARMODILLO P je ojačan z močnim PES filcem, ki je odporen na preluknjanje in trganje, ter ima tudi velik maksimalni raztezek. Zgornja površina traku je obložena z odpornimi in elastičnimi polimer-bitumenskimi čepki, ki ščitijo trak pred poškodbami ob zasipavanju, obenem pa predstavljajo učinkovito drenažno omrežje za odvajanje vode (primerjalni test odpornosti je predstavljen v prospektih traku ARMODILLO in Vemil CD-jih za izvajanje hidroizolacij s polimer-bitumenskimi trakovi).

Če čepke rahlo pogrejemo s plamenikom, postanejo lepljivi, tako da nanje lahko zanesljivo vežemo filce, termoizolacijske plošče ali druge materiale.

Ker s trakom ARMODILLO P istočasno z enim proizvodom izvedemo tako hidroizolacijo, kot zaščito vertikalnih in horizontalnih temeljnih površin, prinaša ta izvedba tudi pomembne prihranke tako pri stroških materialov kot tudi pri stroških izvedbe v primerjavi s standardnimi rešitvami (strošek hidroizolacijskega traku, čepaste folije, dvakratno polaganje).

Pri hidroizolacijah vertikalnih sten odpadejo tudi vsi problemi, povezani z pritrjevanjem zaščitnih čepastih folij v fazi zasipavanja, saj se trak ARMODILLO P popolno zavari na stene.